Specialisaties

Manuele Therapie

Wat is een manueel therapeut? Een manueel therapeut is een arts of een kinesitherapeut, die zich na zijn basisopleiding bijgeschoold heeft tot manueel therapeut via een erkende opleiding (BVMT-ABTM). In onze praktijk worden hoofdzakelijk ..

Meer weten

Sportkinesitherapie

Met sportkinesitherapie bedoelen wij zowel de behandeling van het sportletsel in al zijn facetten als de preventie van deze letsels. Op basis van een gericht klinisch onderzoek wordt er een individueel behandelplan opgesteld. Elke blessure is immers verschillend ..

Meer weten

Orthopedische Revalidatie

Orthopedische revalidatie is enerzijds geschikt voor patienten die een orthopedische ingreep hebben ondergaan, anderzijds zijn deze behandelingen gericht op een conservatief (niet operatief) genezingsproces voor diverse klachten ..

Meer weten

Respiratoire kinesitherapie

Deze techniek werd ontwikkeld door Jean Chevailler met als doel de longen van de patient zo snel mogelijk vrij te maken van overtollig slijm (mucus).Indicaties zijn infectieziekten zoals bronchitis, bronchiolitis, longontsteking, zowel chronisch als acuut, alsook bij aangeboren aandoeningen zoals mucoviscidose, ..

Meer weten

Manuele Lymfedrainage

Manuele lymfedrainage bestaat uit twee belangrijke begrippen, nl. manueel, het met de hand (be)werken, en lymfedrainage, het afvoeren van vloeistoffen. Manuele lymfedrainage is een zachte massage dat toepasbaar is op het hele lichaam. Ze heeft als doel de vochtdoorstroming te stimuleren en eventuele ..

Meer weten

Postnatale Kinesitherapie

Tijdens de zwangerschap en na de bevalling is het lichaam uit conditie en uit balans. Postnatale kinesitherapie helpt je lichaam opnieuw te versterken na de zwangerschap. Het brengt je lichaam terug in vorm en het zorgt dat je spieren terug in conditie raken. Het heeft ook een preventief effect op incontinentie ..

Meer weten

Myofasciale Therapie

Myofasciale pijn is pijn die ontstaat door het verkeerd functioneren van de spieren. In deze spieren ontwikkelen zich pijnpunten, triggerpunten genoemd. Deze veroorzaken pijn met een specifieke lokalisatie en uitstralingszone. ..

Meer weten